Quiltarrangementen

De 2 quiltmidweken van 2017 vinden plaats van maandagochtend 27 februari  t/m vrijdagochtend 3 maart 2017 en maandagochtend 28 augustus  t/m vrijdagochtend 1 september 2017.

De leiding is, evenals het afgelopen jaar, in handen van mw. Elfriede Grooten uit Dalen Zij wordt hierin weer ondersteund door mw Kea Gutker de Geus.

Heeft u vragen over het programma, dan kunt u bij Elfriede Grooten terecht:

tel. (0524) 552 555 of per email e.g.grooten@planet.nl.


Het thema van de midweek is “Waar de naald gaat volgt de draad” en bestaat uit drie workshops: op maandag en dinsdag “Tegendraads”, op woensdag “Textiele manipulatie”, en op donderdag “De grote versiertruc”.

Nadere informatie vindt u in het bijgevoegde programma.

Het tarief van de midweek is € 435,00 bij verblijf op een 1-persoonskamer en € 365,00 p.p. bij verblijf op een 2-persoonskamer. Ook is het mogelijk om al op zondag te arriveren, de overnachting op basis van logies met ontbijt kunnen wij aanbieden voor het speciale tarief van € 50,00 p.p. bij verblijf op een 1-persoonskamer en € 40,00 p.p. bij verblijf op een 2-persoonskamer.

Heeft u belangstelling om deel te nemen dan kunt u contact opnemen met Fredeshiem, tel. (0521) 53 51 00.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programma 2017

 

Waar de naald gaat

volgt  de draad

 

…… of het nu met de hand of de machine is.

Ook in 2017 hebben wij weer een fijne midweek voor u in petto. Deze vindt plaats op 27 februari t/m 3 maart of van 11 t/m 15 september.

Met een interessant en gevarieerd programma, voor elk wat wils, hopen wij u weer te mogen ontmoeten.

 

 De midweek bestaat uit drie workshops:

 

  • Workshop 1       
  • maandag en dinsdag          “ tegendraads"
  • Workshop 2                 
  • woensdag                        “textiele manipulatie"
     
  • Workshop 3                          
  • donderdag                          “de grote versiertruc”

 

Workshop 1:         “tegendraads”

 

In deze workshop bieden wij een aanzet voor een quilt. Met een eenvoudige  snijtechniek maken wij een blok. Vanuit deze positie is een ontwerp voor   een quilt makkelijk te maken. Hoe groot de quilt wordt, bepaalt uzelf. Een

groot kleurcontrast is belangrijk. Tijdens de gehele week, ook tussen de andere workshops door, kunt u aan dit project werken.


Workshop 2:        ”textiele manipulatie”

Op de woensdagochtend gaan wij de verschillende mogelijkheden van  vliesofix onderzoeken. Dat zijn er teveel om op te noemen. Wij maken een klein werkje, wat u thuis verder uit kunt breiden. Bij deze workshop is het van belang, dat u geduld mee brengt. In de namiddag hebben wij een vrije middag gepland. U kunt gaan fietsen, wandelen of gaan shoppen. De keuze is aan u.


Workshop 3:         “de grote versiertruc”

Het sleutelwoord voor deze workshop is de gedachte, dat wij steeds minder plastic tassen gebruiken. Ik speel hierop in op een mooie manier. Verzamelt u alvast versierspullen, zoals lintjes, bandjes, bloemen van stof enzovoort.

De materialenlijst ontvangt u circa 6 weken voor de midweek. De resultaten zijn erg verrassend.

Wij hebben meestal een avondprogramma en op donderdagavond vindt een Show en Tell plaats. Hiervoor graag quilts (ook tops) meenemen.

De midweek begint op maandagochtend om 11uur en eindigt op vrijdag ochtend met een kopje koffie tegen10 uur.

Door jarenlange ervaring met de quiltmidweek, kan ik u verzekeren, dat het een gezellige midweek in relaxte sfeer wordt. Samen quilten, ideeën en ervaringen uitwisselen, alles passeert de revue. Met Mevrouw Kea Gutker de Geus verheugen wij ons op uw komst. Als dit programma u aanspreekt, neem dan contact op met Buitengoed Fredeshiem.

 

Voor vragen over de midweek kunt u bij mij terecht:

Elfriede Grooten               

Windmolen 11               

7751 HE Dalen

Tel. (0524)552555             

E-mail: e.g.grooten@planet.nl