Kerstweek

terug naar overzicht

Zaterdag 21 december - Zaterdag 28 december 2019

Gastenleiding:    Henk Dikker Hupkes/Laura van Rossum du Chattel (tot 25 december) en Annie en Fokke Rekker- van der Werff (25 t/m 28 december)


Iedere avond is er om 21.00 uur een korte Avondsluiting in de Mennozaal (kapel), behalve op zondag en eerste Kerstdag. Deelname aan de avondsluiting en alle andere programmaonderdelen is op basis van vrijwilligheid. Op alle tijden is er de mogelijkheid tot een kaartje leggen, een puzzel maken, te gaan wandelen of te gaan lezen. Ook is de stilteruimte altijd open in de Rieszaal.  

Weekthema:       Komen en gaan

 

Zaterdag 21 december:

Middag:            Aankomst tussen 15.00 en 17.00 uur op Buitengoed Fredeshiem. U kunt kennismaken met de gastenleiding en de andere gasten.
Avond:             Gezellige kennismakingsavond.

 

Zondag 22 december:
Ochtend:          10.00 uur: mogelijkheid tot het bijwonen van een kerkdienst in onze kapel.  Na de dienst is er koffie/thee met iets lekkers.
Middag:            Werkplaats Creatief o.l.v. Marianne van Leeuwerden (1): tekenen of schilderen voor wie deze week weer eens serieus aan de slag wil.

Avond:             Kerstfilm
 

Maandag 23 december:
Ochtend:          bordspelletjes, van ganzenbord tot halma – voor elk wat wils!Middag:            14.30 uur workshop. Vanmiddag gaat u onder begeleiding van onze bloemist creatief bezig en gaat u iets moois maken voor op uw kamer waar u de hele week nog van kunt genieten. Het mag meegenomen worden naar huis.
Avond:             literaire avond: kerstverhalen en -gedichten

 

Dinsdag 24 december:
Ochtend:          Wilt u zich nog even lekker laten verwennen voor de Kerstdagen? Vanmorgen heeft u de mogelijkheid om u zelf eens te laten verwennen door onze eigen schoonheidsspecialiste, zij is op Fredeshiem voor u aanwezig. Bij de receptie kunt u zich opgeven voor een behandeling naar keuze. Informeer bij onze receptie naar de mogelijkheden (kosten excl. arrangement).

Middag:             Bezoek aan Steenwijk. Met de aanwezige personenauto’s gaan mensen die dat leuk vinden naar Steenwijk voor een rondwandeling door het centrum en een kopje thee/koffie in een plaatselijke gelegenheid.         
Avond:             Werkplaats Creatief o.l.v. Marianne van Leeuwerden (2): tekenen of schilderen.

 

Woensdag 25 december (1e Kerstdag):

Ochtend:          10.00 uur Feestelijk kerstochtenddienst
                          Na de dienst is er koffie/thee met iets lekkers.
Middag:             Elfstedentocht-kwis
Avond:               Film De hel van ’63  (110 minuten)

 

Donderdag 26 december (2e Kerstdag):

Ochtend:          Muziek-bingo
Middag:            kersthuisje of kerstboom verven
Avond:             voorlezen met warme chocolademelk


Vrijdag 27 december:

Ochtend:          Werkplaats Creatief o.l.v. Marianne van Leeuwerden (3):     inrichting tentoonstelling en presentatie van deze week gemaakte werken.
Middag:            bezoek aan het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
Avond:             Gezellige avond met eigen inbreng

 

Zaterdag 28 december:

Uw vakantieweek is al weer voorbij.

Gezamenlijke koffie en een afsluitend woord.

Kamers graag afsluiten voor 10.00 uur, sleutels inleveren bij de receptie en uw eventuele telefoonnota graag voldoen. Goede thuisreis gewenst!

 

 

 

Info aanvragen Vragen?Wij helpen u graag: (0521) 535 100