Oud & Nieuw-week

terug naar overzicht

Zaterdag 28 december 2019 - zaterdag 4 januari 2020

 

Thema: ‘Bloemen en planten’

 
   

Zowel in de overdenking van zondagmorgen als tijdens de avondsluitingen wordt aandacht besteed aan een bloem of plant.

 

Gastenleiding: Raang en Lydeke Boer Iwema en Olga Steenbergen is er voor de creatieve begeleiding.

Elke dag kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om creatief bezig te zijn in de ruimte die daarvoor beschikbaar is.

U kunt natuurlijk altijd een mooie wandeling maken en genieten van de omgeving van Buitengoed Fredeshiem 

 

Zaterdag 28 december:

Middag:          Aankomst tussen 15.00 uur en 17.00 uur op Buitengoed Fredeshiem. U kunt kennismaken met de gastenleiding en de andere gasten.
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting van 20.30 – 21.00 uur door Raang Boer Iwema in de kerkzaal. Gezellige kennismakingsavond.  Inbreng van gasten wordt op prijs gesteld.


Zondag 29 december:

Ochtend:        10.00 uur: mogelijkheid tot het bijwonen van een kerkdienst in ons kerkje. Na de dienst is er koffie/thee met iets lekkers.
Middag:          Vanmiddag om 15.30 uur geeft Lydeke Boer Iwema - Bos (gastenleiding) een korte inleiding over orchideeën.
Avond:           Een muzikaal optreden       


Maandag 30 december:

Ochtend:        U kunt mee doen aan “flexibel bewegen” van 11.30 tot 12.00 uur onder leiding van Lydeke Boer Iwema - Bos (gastenleiding)
Middag:          Vanmiddag om 15.30 uur komt Jochem Brandsma van   Imkerij de Zwerm iets vertellen over de imkerij. Imkerij de Zwerm is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf gelegen in het middelpunt van de ‘Groene Driehoek’. De plek waar     drie groene provincies aan elkaar grenzen, iets ten noorden van Steenwijk aan de voet van de Woldberg in de Kop van Overijssel. In deze prachtige omgeving heeft Imkerij de Zwerm diverse bijenstanden. De producten van imkerij de Zwerm verkopen wij al jaren op Fredeshiem.
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting door Raang Boer Iwema van 20.30 - 21 uur  in de kerkzaal.


Dinsdag 31 december:

Ochtend:        U kunt mee doen aan “flexibel bewegen” van 11.30 tot 12.00 uur onder leiding van Lydeke Boer Iwema – Bos
Middag:          Vanmiddag gaat u samen met personeel van Fredeshiem weer de bekende en beroemde “knieperties” bakken en natuurlijk  opeten. 
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting door                 Raang Boer Iwema van 20.30 - 21 uur in de kerkzaal.  Oudejaarsavond gaat u er samen met de andere gasten een gezellige avond van maken met spelletjes, puzzels, praten, schilderen, tv kijken. Om 00.00 uur proosten we op het nieuwe jaar. En de oliebollen mogen vandaag natuurlijk niet ontbreken.

                       

Woensdag 1 januari:

Ochtend:        U kunt mee doen aan “flexibel bewegen” van 11.30 tot 12.00 uur onder  leiding van Lydeke Boer Iwema - Bos.
Middag:          Raang Boer Iwema houdt vanmiddag vanaf 15.30 uur een verhaal over  Ikebana (Japans bloemschikken) en geeft aansluitend een kleine  demonstratie.
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting van 20.30 - 21 uur door Raang Boer Iwema in de kerkzaal.                                     

 

Donderdag 2 januari:

Ochtend:        U kunt mee doen aan “flexibel bewegen” van 11.30 tot 12.00 uur onder leiding van Lydeke Boer Iwema - Bos.
Middag:          Vanmiddag brengt u een bezoek aan de  Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Ontdek Europa’s mooiste junglepark.
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting van 20.30 – 21.00 uur door Raang Boer Iwema in de kerkzaal.


Vrijdag 3 januari:

Ochtend:        Vanmorgen is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Meppel.
Middag:          Tentoonstelling en eigen inbreng van de gasten.
Avond:           Mogelijkheid tot het bijwonen van de avondsluiting van 20.30 – 21.00 uur  door Raang Boer Iwema in de kerkzaal.


Zaterdag 4 januari:

Uw vakantieweek is al weer voorbij. Ter afsluiting koffie. Kamers graag afsluiten voor 10.00 uur, sleutels inleveren bij de receptie en uw eventuele telefoonnota graag voldoen. Goede thuisreis gewenst! 

 

 

 

 
 

Hierboven twee arrangementen Ikebana van mijn hand.

Elke dag in principe:

Ontbijt: 8.30 uur
Lunch: 12.30 uur
Diner: 18.00 uur

 

Info aanvragen Vragen?Wij helpen u graag: (0521) 535 100